2018. április 20., péntek

Anne L. Green Nosztagiahét | Törékeny Vonzerő


Anne L. Green munkásságával a Törékeny vonzerőn keresztül ismerkedtem meg. Ez volt az első regény, amit olvastam az írónőről. Akkor még nem tudtam, hogy ki ő, hány kötete jelent meg eddig. Nem ismertem. Ez hamar megváltozott, mert ez a könyv felnyitotta a szemem, s egy lavina indult útjára: Anne eddig megjelent összes kötetét elolvastam kevesebb, mint egy év alatt. Rengeteg történetet éltem meg, csodás kalandokat, ám a szívemhez mégis az első élmény, Chloe és Adam kapcsolata maradt a legközelebb.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 528
Megjelenés: 2017

Vajon ​felépülhetünk egy a testünket és a lelkünket ért súlyos sérülésekből?

Adam Avens harmonikus élete semmivé foszlik, amikor a menyasszonya, Cat életét veszti egy tragikus balesetben. A keserű gyász és az emésztő bűntudat érzésében elmerülve teljesen reményvesztetté válik. Ám egy napon váratlanul berobban az életébe a szépséges Chloe. Adamet addig nem ismert vonzalom keríti a hatalmába a titokzatos, vörös hajú lány iránt, akit nem tud száműzni a gondolataiból.

Chloe erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a felszínen maradjon, de rendkívül kiábrándult és csalódott. Egészen biztos benne, olyan, hogy igaz szerelem, csak a romantikus könyvekben és mozivásznon létezik. Adam vonzó tekintete és tréfálkozásai iránti sóvárgása azonban erősebbnek bizonyul, mint a félelmei a múlt démonaitól. Mégsem képes egyedül eltépni a láncokat, mindent elfelejteni és újra hinni.

Az első találkozásuk azonban mindkettejük sorsát megpecsételi. Hosszú út áll még előttük, a sebek nehezen gyógyulnak. A szerelem, amelyről már mindketten azt hitték, soha sem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múltjuk fájdalmait. Az éppen sarjadó szerelmüket azonban váratlan fordulatok és fenyegető üzenetek teszik próbára, feltépve a már hegedő sebeket.

Létezhet újrakezdés két megtört ember számára, akik már elvesztették a reményt? Vajon tényleg erősebb a lelkünk vágyakozása a boldogságra, mint a félelmeink?

Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is mélyebb érzelmekkel és borzongással bontakoztatja ki két megsebzett szerelmes vívódásait.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

A Törékeny vonzerő nagy hatást gyakorolt rám. Egy roppant szórakoztató regényről beszélünk, ugyanakkor sokkal több rejlik benne. A könyv fő témája, hogy vajon újraépíthető-e az emberekbe vetett általános bizalom, hogyha azt apró darabokra zúzták. Vajon képes-e a szerelem a legnagyobb félelmeken is felülkerekedni? Megszólított. Olvasás közben én magam voltam Chloe, aki próbál mindent optimistán szemlélni, s a fel-feltörő rossz emlékeket kisöpörni. 

"Megmutatta, hogy a legmélyebb sötétségben is van fény, mindig van kiút és hogy a szeretet ereje mire képes. Kaptunk mellé egy kis erotikát, mely megadta a perzselő alaphangulatot, és kaptunk egy izgalmas, szálat is, ami kiemeli a többi romantikus kötet közül. Segít begyógyítani a saját sebeinket, utat mutat, merre tovább egy nehéz időszak után. A részemmé vált. Csak ismételni tudom magam: Köszönöm!
Ajánlanám mindenkinek, aki nem ijed vissza a komolyabb témáktól és nem a perzselő jelenetek miatt olvas csak könyvet. Szeretettel ajánlom azoknak, akik egy gyönyörű romantikus történetre vágynak, csöppnyi humorral fűszerezve, illetve azoknak, akik képesek értékelni a magyar nyelv szépségét."

(részlet a könyv értékeléséből. A teljes cikket ide kattintva érheted el. )

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

KEDVENC IDÉZETEK:

"– A szerelem az a dolog, amitől tudunk mosolyogni még akkor is, ha fáradtak vagyunk."

"A szeretet a lehető legjobb terápia. Az embernek szüksége van arra, hogy fontosnak érezze magát. Érezze, hogy szeretik. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény."

"Olyan nagyon vágytam a tökéletességre, és nem vettem észre, hogy olyan sosem létezett."

"– A csalódások és a pofonok elől nem térhetsz ki. Azok megtalálnak. Hogy a jelenben kavicsokat görgetsz, vagy később sziklákat mozgatsz, te döntöd el, de egy biztos: amíg nem küzdesz meg a démonaiddal, midig vissza fognak térni."

"A problémák megoldásához szükséges az erő, hogy meghozhasd a megfelelő döntéseket. Bátorság, hogy elindulj az úton, megvalósítsd amit elterveztél, és közben mindvégig tartsd magad, hogy ne inogj meg, ne bizonytalanodj el."

"Csak a bolond keveri össze a sorsot a végzettel. A végzet az, ami történik. A sors az, ami mi alakítunk."

"Nem engedem, hogy bármi vagy bárki is a boldogságom útjába álljon."

"Boldog és kiegyensúlyozott gyereket csak úgy tudsz nevelni, ha te magad is harmóniában vagy önmagaddal."

"– Tudom, hogy ti szerelmesek vagytok. 
– Na, ne mondd! (..) 
– De, mondom, – folytatta a kis dumagép. – Az emberek ilyenkor csak bámulnak egymásra, míg az étel ki nem hűl, ez pedig már hideg – bökött a gofrija felé. – Akik nem szerelmesek, többet törődnek az étellel – fejezte be bölcselkedve."

"A szerelem az, amikor anya kávét főz apának, de még mielőtt odaadná, megkóstolja, hogy biztos legyen abban, hogy finom."

"Az igazi diplomata az, aki úgy küldi el a fenébe a másikat, hogy az alig várja, hogy indulhasson."

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

VÉLEMÉNYEK A KÖNYVRŐL:

"Nagyon megrázó a kezdete, csodálatos a közepe és elképesztő a vége… Voltak részek, amikor nem bírtam levenni a szemem a sorokról – még ivás közben is úgy tartottam a könyvet, hogy olvashassak, haladhassak. :))"
(Hagyjatok! Olvasok! blog)

"Mostantól egyre nagyobb bizalmat kaptam a magyar írók könyvei után. Mert ez fantasztikus volt! Komolyan mondom pár külföldi könyvet teljesen leköröz. "
(Bree Világa blog)

"Ez volt az ötödik történetem az írónőtől, és bár már egyszer leírtam, hogy közülük melyik a kedvenc, most határozottan úgy érzem, hogy a Törékeny vonzerőt nem überelheti egyik sem. 
Egy szó: imádtam!"
(Sippancs, moly.hu)

"Ez a könyv fenomenális, letehetetlen ittam minden sorát. Chloe története olyan volt számomra mint egy falat kenyér, hisz reményt ad egy olyan nőnek aki egy rosz házasság útán teljesen össze van omolva és minden bizalmát elvesztette a másik nem iránt. "
(pillangovirag, moly.hu)

"Anne…Anne…Anne már megint mit alkottál. Annyira csodálatos és szívbemarkoló volt! Nem is tudom mit írhatnék le amit még mások nem tettek meg. Talán csak annyit, hogy KÖSZÖNÖM!"
(Suzy25, moly.hu)

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~


~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~


~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Felkeltettük az érdeklődésed?

Ha egyedi történetre szomjazol, ne hagyd ki! 

Ne maradj le semmi fontosról!

Kíváncsi vagy a kulisszatitkokra is?

Szerezd be elsőként és dedikáltasd!



Látogassatok el a többi oldalra is, ahol Anne L. Green többi könyvéről olvashattok ajánlókat!

Le Monde des Livres - A remény hajnala
Lizzyke olvasó kuckója  - A sötétség fogságában
Könyvekbe burkolt világ - Viharos érzelmek
Kitablar - Eltitkolt múlt
Nikii blog - Elvarratlan szálak
Bree S. világa - Ördögi kísértés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése